Posiedzenie Rady SKE

Utworzono: piątek, 28, wrzesień 2012 16:08

W dniach 13-14 września 2012 roku w Mikorzynie odbyło się posiedzenie Rady Sekcji Krajowej Energetyki NSZZ „Solidarność”. Członkowie Rady SKE przedstawili obecna sytuację w grupach kapitałowych oraz szeroko omówiono działania restrukturyzacyjne i związane z nimi zagrożenia.

Mikorzyn, dnia 13-14 września 2012r.

Posiedzenie Rady Sekcji Krajowej Energetyki NSZZ „Solidarność”.

W dniach 13-14 września 2012 roku w Mikorzynie odbyło się posiedzenie Rady SKE NSZZ „Solidarność”. Członkowie Rady SKE przedstawili obecna sytuację w grupach kapitałowych oraz szeroko omówiono działania restrukturyzacyjne i związane z nimi zagrożenia. Przewodniczący SKE przekazał informacje z posiedzenia komisji gospodarki, oraz z posiedzenia Sekretariatu Górnictwa i Energetyki NSZZ „Solidarność”. Kolejnym ważnym punktem posiedzenia było omówienie przygotowań do manifestacji, która ma się odbyć w dniu 29 września 2012 roku w Warszawie. Związek wyrusza do Stolicy z żądaniami wycofania się rządu z ustawy wydłużającej wiek emerytalny, ograniczania patologii rynku pracy(umowy śmieciowe), oraz stabilnego zatrudnienia. Zaapelowano do członków Rady SKE o liczne uczestnictwo branży energetycznej w działaniach protestacyjnych.

Ze związkowym pozdrowieniem

Roman Rutkowski

Przewodniczący SKE NSZZ „Solidarność”